MacMeet

Wednesday, 05 September 2012 09:52

De iPad in het onderwijs (ICT atelier)

2011Locatie: ClassroomMacOS
Hot
Spreker
kurtklynen60
Kurt Klynen

ICT Atelier
meester Kurt
apple fan

Dit jaar komen de educators van ICT-atelier ons verrassen met liefst 7 workshops.  Deze workshops zijn iets korter dan de andere (dus maar 30 minuten), maar daarom niet minder interessant.

10u - 10u 30 - Eerste stappen op iPad - Bart Boelen

Deelnemers leren hoe mobiele apparatuur kan worden gebruikt voor zowel lesgeven als studeren, en als hulpmiddel voor de dagelijkse werkzaamheden en beheertaken op school. Ze maken zich algemene navigatievaardigheden eigen en maken kennis met de belangrijkste apps.

11u - 11u 30 - Garageband op iPad: Een orkest in je hand - Koen Mariën

Deelnemers leren hoe Garageband op iPad kan worden gebruikt voor het opnemen van geluiden en als hulpmiddel om een eigen lied te maken of zelfs  een band te vormen.

12u - 12u 30 - Creatief met ICT - Kris Petitjean

Deelnemers leren de belangrijkste apps kennen om creatief om te gaan met hun iPad. Ze maken kennis met foto, video, audio, animatie,... Voorts toont de lesgever hoe je deze in een schoolse omgeving en voor privé gebruik kan inschakelen.

13u - 13u30 -  iPad - o - graphy - Michel Wieczerniak

Deelnemers leren de belangrijkste apps kennen om beelden te bewerken op hun iPad. Ze maken foto's of importeren ze op de iPad  en leren dan apps gebruiken om deze te verbeteren en manipuleren.

14u - 14u 30 - Podcasten met je iPad - Esther Heinze

Deelnemers leren hoe ze een podcast kunnen maken op de iPad over eender welk onderwerp. Van keukentips tot stadsgidsen, iedereen kan een podcast creëren.

15u - 15u 30 - Apps, Apps , Apps - Kurt Klynen

Deelnemers krijgen een overzicht van de spectaculairste apps op iPad en hun toepassingen. De klok tikt en er zullen aan de lopende band apps voorbij razen. Neem alvast iets om te noteren.

16u - 16u 30 - Gaming op iPad - Ken Sevenants

Deelnemers leren de belangrijkste apps kennen om uren lang gameplezier te beleven op iPad. Ze maken kennis met zowel 'echte' als educatieve games. Welke games zijn in en welke niet? Kom het te weten tijdens deze sessie.

  • ictatelier1
  • ictatelier2
  • ictatelier3