MacMeet

Educatieve Apps ontdekken

12u45 - 13u45Locatie: Aula 1iOS
ANYONE
Spreker
marieke
Marieke Van Osch

eduapp.nl

Veel scholen hebben al tablets of overwegen de aanschaf om deze in de klas in te zetten.  Maar hoe zit het met de didactische inzet van tablets in de klas.
Marieke Van Osch komt ons de situatie in Nederland toelichten en laat ons kennismaken met Eduapp, een webportal voor het vinden, delen en ontdekken van apps voor educatieve doeleinden.

Final Cut X, tips & tricks

14u00 - 15u00Locatie: Classroom 3Video
GEMIDDELD
Spreker
michielbollen
Michiel BollenFinal Cut X biedt naast een nieuwe aanpak ook heel wat mogelijkheden. Michiel verklapt je enkele tips & tricks zodat je nog sneller kunt werken en coole effecten kunt bereiken.
Ook is er aandacht voor het werken met DSLR camera's.

Beginnen met Final Cut

12u45 - 13u45Locatie: Classroom 3Video
BEGINNER
Spreker
michielbollen
Michiel Bollen

 

Wil je van die coole filmpjes maken en ben je gebeten door de video-microbe?  Dan is misschien deze workshop wat je zoekt.  Michiel leert je de basistechnieken aan hoe je best met Final Cut overweg kunt.

De iPad als leernetwerk

15u15 - 16u00Locatie: Classroom 3iOS
EVERYONE
Spreker
bartboelen
Bart Boelen

 ict-atelier.be, schoolbytes.be

Je iPad als tool om een leernetwerk uit te bouwen.  Wordt curator van nuttige digitale informatie!
Je iPad is het ideale toestel om op de hoogte te blijven van allerlei nieuwsbronnen, tips... Maar hoe kanaliseer en verzamel je die nuttige tweets, artikels, webpagina's...  Hoe vind je ze makkelijk terug en deel je ze met anderen?
In deze workshop leer je methodieken en apps kennen die je helpen digitale informatie te vinden, verzamelen en categoriseren en delen met anderen.  Leerling en leraar tegelijkertijd!

Je kan eventueel de volgende apps installeren als je je eigen iPad meeneemt : Evernote, Feedly, Flipboard, Zite, Pocket, Diigo, Twitter, Facebook.  (Je moet nog niet bij elke app accounts aanmaken).

Bart Boelen is actief op diverse domeinen : bij de lerarenopleiding aan KHLeuven, als trainer bij ICT-Atelier, en op zijn eigen blogpost schoolbytes.

iOS 7 tips en tricks

14u00 - 15u00Locatie: Aula 1iOS
EVERYONE
Spreker
jozef1
Jozef Dresselaers

 powerview.be

Op 18 september lanceerde Apple iOS 7.  En al vlug was duidelijk dat heel wat iPhone en iPad gebruikers de overstap naar iOS 7 zetten.  Want er zitten heel wat kleine en grote vernieuwingen in.  Sommige moet je echt "ontdekken". Daarom vonden we het zinvol op een workshop rond tips & tricks over iOS 7 in te plannen.  Om te ontdekken en nog meer te leren.
 
 

The future of Social Media

11u30 - 12u30Locatie: Aula 2iOS
EVERYONE
Spreker
clo1
Clo Willaerts

 bnox.be

De impact van social media is tegenwoordig niet meer te overzien.  Maar wat zal de toekomst brengen?  
Google, Apple, Facebook en Amazon, zijn dominante spelers en bepalen de digitale evolutie.  Benieuwd hoe dit gaat evolueren?
 
Clo Willaerts is zowat de nr 1 in België als het gaat over social media trends.  Ze is niet alleen auteur van diverse boeken (Conversity Model), maar ook een fervente blogster, en actief op Twitter als bnox.
 
 

De iPad in de klas

10u15 - 11u15Locatie: Aula 2iOS
EVERYONE
Spreker
bartboelen
Bart Boelen

ictatelier.be / schoolbytes.be

Als student, maar ook als ouder en leerkracht wil je misschien meer weten hoe de iPad in de klas kan worden ingezet.
Meester Bart komt ons een tipje van de sluier lichten in zijn iPad-klas.  Hij laat je zien met praktische apps hoe je de iPad kan gebruiken bij het creëren, presenteren, publiceren, leren, evalueren...en nog veel meer.
 
Bart Boelen is actief op diverse domeinen : bij de lerarenopleiding aan KHLeuven, als trainer bij ICT-Atelier, en op zijn eigen blogpost schoolbytes.

Automator: de ongekende mogelijkheden op iedere Mac

14u00 - 15u00
Locatie: Aula 2MacOS
GEMIDDELD
Spreker
brambalk
Bram Balk

icreatemagazine.nl

iCreate, hét Apple-tijdschrift van de Benelux, keert in 2013 terug naar de MacMeet User Conference met een stevige cursus Automator voor beginners. Heb je inmiddels al wat ervaring met de Mac maar zou je nóg sneller willen werken? Hou je niet van saaie klusjes? Of zoek je nieuwe manieren om nog meer uit je Mac te halen? Dat ontdek je allemaal in deze masterclass.

Automator staat al jaren op iedere Mac en werkt eigenlijk net als Lego: je kunt er vrijwel alles mee maken. Het programma bevat een enorme vergaarbak van allemaal kleine bouwsteentjes waarmee je razendsnel een programmaatje in elkaar kunt zetten. Daarmee bouw je zelf kleine programmaatjes en functies die alle vervelende en tijdrovende klusjes van je overnemen. Toch doen veel mensen er nooit iets mee en dat is zonde voor zo'n ontzettend handig programma.

De workshop wordt verzorgd door Bram Balk, al jarenlang redacteur van iCreate en gepassioneerd Mac-gebruiker.

Beginnen met Mac

11u30 - 12u30
Locatie: Classroom 3MacOS
BEGINNER
Spreker
lucluyten60
Luc Luyten

cvohz.be

Waarom zou je met een iMac of MacBook beginnen te werken.  Wat zijn de voordelen en/of verschillen?. 
Hoe krijg je vlug een inzicht in de mogelijkheden?  En hoet zit het met de integratie?  Is werken met iLife en iWork echt zo gemakkelijk als ze beweren?
Het is een workshop op maat van beginners, om vooral de basisprincipes én voordelen te leren ontdekken. Kom kijken...en ontdekken.
 
Luc is Mac-evangelist binnen het Centrum voor Volwassenonderwijs in Zolder. CVO-HZ is als avondschool al jarenlang actief met heel reeks Mac-lessen.  Bekijk hier ook de film die ze vorig jaar draaien over de MacBeurs.

Beginnen met iPad

10u15 - 11u15Locatie: Classroom 3iOS
BEGINNERS
Spreker
dirktielens
Dirk Thielens

 cvohz.be

Heb je nog geen iPad, of heb je pas de eerste stappen gezet, dan zal je ongetwijfeld met deze kennismaken al vlug heel pak mogelijkheden leren ontdekken.  Meester Dirk komt je wegwijs maken welke basiszaken en onmisbare apps er zeker de moeite lonen.
 
Meester Dirk is oa iPad trainer binnen het Centrum voor Volwassenonderwijs in Zolder. CVO-HZ is als avondschool al jarenlang actief met heel reeks Mac-lessen. Bekijk hier ook de film die ze vorig jaar draaien over de MacBeurs.

Muziek maken met Ableton Live

14u00 - 15u00
Locatie: Music RoomMusic
GEMIDDELD
Spreker
willy3
Willy Bauweraerts

nacnacmusic.be

Als muzikant kent Willy Bauweraerts natuurlijk de kneepjes van het vak. Hij speelde mee in verschillende bands, je moet het hem maar eens vragen tijdens de workshop.
 
In deze tweede workshop heeft hij het over:
  • werken met Ableton Life
  • tips en tricks

Muziek maken met Logic : nieuw in Logic Pro X

11u30 - 12u30
Locatie: Music RoomMusic
GEMIDDELD
Spreker
willy3
Willy Bauweraerts

nacnacmusic.be

Als muzikant kent Willy Bauweraerts natuurlijk de kneepjes van het vak. Hij speelde mee in verschillende bands, je moet het hem maar eens vragen tijdens de workshop.
 
In deze eerste workshop heeft hij het over:
  • wat is er nieuw in Logic Pro X, welke features zijn handig
  • tips en tricks

Fotoboeken maken

geannulleerdLocatie: Classroom 4PHOTO
GEMIDDELD
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

 morethanwords.be

Update : de aparte workshop rond Fotoalbums maken komt te vervallen en wordt gedeeltelijk geïntegreerd in tweede workshop rond reisfotografie.

Heb je alle outputmogelijkheden in Lightroom benut?  Misschien komen enkele tips hoe een fotoboek samenstellen, wel van pas.
Ook andere mogelijkheden, zoals het maken van een fotoboek in Blurb, komen aanbod. Kortom: het wordt weer heel leerrijk en praktisch.

Piet Van den Eynde is een Belgische freelance fotografie, met een sterke specialisatie in oa reisfotografie.  Daarnaast is hij ook bekend als auteur van diverse boeken over Lightroom (oa Lightroom Ontmaskerd en diverse titels bij Craft&Vision).  En ken je hem misschien als trainer van Adobe Lightroom en diverse fotografie workshops.

Jouw reisfoto's bewerken

12u45 - 14u15Locatie: Classroom 4PHOTO
GEMIDDELD
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

 morethanwords.be

Dit wordt een speciale workshop, want we verwachten dat jij op voorhand eigen onbewerkte (RAW) reisfoto's gaan insturen, die Piet live gaat bewerken.

Een aantal foto's gaat de trainer live bewerken, gebruik maken van technieken in Lightroom, Photoshop, en tal van plug-ins.  Zo zie je direct resultaat.  (Het is dus geen hands-on workshop).
En leer je een heel pak over de finesses in Lightroom, Photoshop, NIK software, plug-ins...Wees gerust: je zal ogen te kort hebben om al die tips en tricks te zien passeren én onthouden.

Van een ervaren reisfotograaf als Piet kan je natuurlijk veel leren.  Piet ls Adobe trainer en auteur van "Lightroom ontmaskerd", weet hij maar al te goed de finesses over te brengen van deze donkere kamer.

Update : Wat denk je van jouw beelden door Piet eens te laten bewerken?  Stuur max 2 beelden (in RAW formaat, nog onbewerkt) door via wetransfer naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Update : de aparte workshop rond Fotoalbums maken komt te vervallen en wordt gedeeltelijk geïntegreerd in deze workshop.

Betere reisfoto's maken : een ontdekking

10u45 - 12u15Locatie: Classroom 4PHOTO
GEMIDDELD
Spreker
pietvdeynde60
Piet van den Eynde

 morethanwords.be

Dit jaar geen hands-on fotoshoot door Piet.  

Van een ervaren reisfotograaf als Piet kan je natuurlijk veel leren.  Gedurende een lange workshop van ± 1u45min ga je heel wat tips zien passeren zowel op vlak van fotografie, compositie, flitsen, nabewerken, effecten...en nog veel meer.

ls Adobe trainer en auteur van "Lightroom ontmaskerd", weet hij maar al te goed de finesses over te brengen van deze donkere kamer.

Mountain Lion & Mavericks Tips & tricks

10u15 - 11u15
Locatie: Aula 1MacOS
BEGINNER
Spreker
jozef1
Jozef Dresselaers

powerview.be

Haal je wel alles uit OS X 10.8?  Hoe zet je de instellingen naar je hand?  Hoe gebruik ik shortcuts?  Hoe win ik tijd?  Hoe zorg ik ervoor dat een aantal applicaties perfect samenwerken?
Er zijn beslist nog veel zaken in OS X 10.8 die je nog niet ontdekt hebt, of niet elke dag gebruikt.  
En natuurlijk gaan we het ook over Mavericks, oftwel 10.9 hebben.  Benieuwd elke tips & tricks je allemaal zal leren?

Als Apple-trainer weet Jozef heel wat tips en tricks over te brengen.  Je zal zien dat er nog heel wat verborgen features te vinden zijn.

Hou je Mac gezond

15u15 - 16u00
Locatie: Aula 1MacOS
EVERYONE
Spreker
guyvdkolk
Guy Van der Kolk

macles.nl

Loopt je MacBook of iMac nog steeds lekker?  Of zit er wat sleet op en is ie niet meer zo snel?  Heb je nood aan speed-bump, of ga je je MacBook pimpen met een SSD schijf.  Hoe begin je met je harde schijf in optimale conditie te houden?  
 
 
Welke handige tools zijn in feite onmisbaar geworden en bieden een echte meerwaarde voor je Mac.
 
Trainer Guy heb je de laatste jaren tijdens de MacBeurs vast eens aan het werk gezien. Ook dit jaar is hij opnieuw van de partij.

AppMeet

11u30 - 12u00, 12u30 - 13u00, 14u30 - 15u00, Locatie: AppTheateriOS
EVERYONE
Spreker
nick
Nick Decrock - Alain Hufkens

 

Meer een podcast dan een workshop : elk uur ontvangen we een enkele App ontwikkelaars (natuurlijk iOS, wat dacht je) die ons het verhaal komen vertellen achter hun App, de ontwikkeling, het concept, de valkuilen... Kortom de kans van je leven om eens ontwikkelaars te ontmoeten, ze vragen te stellen... Misschien wordt jij wel de volgende die een vervolg maakt op het verhaal van Angry Birds ?

Tegelijk is het natuurlijk voor de ontwikkelaars de kans om in de kijker te lopen. Via de MacMeet.be, de reviews in de pers, min-workshops en misschien wel een live videocast bij onemorething...kunnen gebruikers je app ontdekken en gaan gebruiken. De ideale springplank dus.

Samen met Nick Decrock en Alain Hfukens gaan we ontwikkelaars aan u voorstellen.

Naast het panelgesprek (elk uur), is er ook een classroom waar je mini workshops kunt bijwonen...en natuurlijk vragen stellen.

iCloud tips & tricks

11u30 - 12u30Locatie: Aula 1MacOS
BEGINNER
Spreker
guyvdkolk
Guy van der Kolk

macles.nl

In 2011 lanceerde Apple iCloud, de online dienst van Apple waarbij je contactgegevens, kalenders, muziek, foto's, herinneringen, mail,... en nog meer van dat worden gesyncrhoniseerd over je verschillende toestellen. Super handig. Maar heel wat gebruikers zitten met vragen, weten het niet in te stellen, loopt het soms eens mis. Ook voor iOS gebruikers is het ondertussen een niet te missen tool.

Het optimaal instellen en werken met iCloud vergt bij sommige gebruikers nog al eens problemen.  Daarom gaan we in deze workshop hier dieper op in.
Ondertussen heeft Apple heel wat plannen rond het uitbreiden van iCloud met nieuwe features en diensten.  Denk maar aan iWork via iCloud. Stay tuned dus.

Onemorething Videopodcast

11u00 - 11u20, 12u00 - 12u20, 13u00 - 13u20, 14u00 - 14u20, 15u00 - 15u20Locatie: beursvloer B3Everything
EVERYONE
Spreker
omtteam
Jan-David, Koen, Lucas, Jesse

onemorething.nl

Midden op de beursvloer kan je een bijzondere activiteit ontdekken : een podcast, zeg maar videocast  Regelmatig schuiven hier een aantal gasten aan tafel, wordt er gepeild naar opinies, komt het allerlaatste Apple nieuws aan bod... De ene keer zit er misschien wel een spreker van een workshop aan tafel, de andere keer een standhouder, een iOS ontwikkelaar...en misschien jij wel.  In ieder geval iets voor de AppleFan om hier even stil te staan. Het duurt immers maar een kwartiertje.  En elk uur is er een nieuwe videocast, helemaal live. (Kijk nog even naar de 6 videocasts van vorig jaar)
En misschien ga jij wel naar huis met een leuke prijs bij de "so you think you are fanboy"?  Wil je iets winnen, dan moet je zeker nog tot 16u00 blijven.
 
We zijn in de wolken dat we dit jaar voor de tweede keer het bezoek mogen ontvangen van Jan-David, Koen en Lucas van onemorething.  Beslist in de gaten houden, of je nu thuis zit of op de MacMeet.